x
De docent Lesvormen Lesgelden Activiteiten Inschrijfformulier Algemene bepalingen Media Contact Links Koordirigent Home

  Lesvormen  

Uitgangspunt is de interesse van de leerling waarbij het aanleren van een aantal basistechnieken voor een goed  fundament zorgt. Er wordt gewerkt
met diverse gitaarmethoden die aangevuld worden met repertoire dat aansluit bij de interesse van de leerling. Een goed instrument is onontbeerlijk voor optimaal speelplezier. Hierbij wil ik graag adviseren.

Er wordt individueel lesgegeven en in groepsverband. Het voordeel van individueel les krijgen is dat alle aandacht gegeven wordt aan datgene wat belangrijk / van toepassing is voor de betreffende leerling. In deze lesvorm komt ook samenspel aan bod waarbij de docent de andere partij vormt. Tijdens de groepslessen leren de leerlingen ook van elkaar, samenspel is een vast onderdeel. Alles afgestemd op de interesse van de leerlingen.

Een andere vorm van samenspel is het ensemblespel: het plezier ervaren van het samen musiceren in grotere groepen. Tijdens de halfjaarlijkse voorspeeldagen spelen de leerlingen ook in ensembleverband. Dit wordt voorbereid tijdens de voorafgaande lessen.


Proefles

Het is mogelijk een gratis proefles af te spreken. Tijdens deze les komen een aantal zaken aan bod: hoe zit de toekomstige leerling achter de gitaar,
is een normale mensuur geschikt of heeft de leerling een kleinere gitaar nodig, het nagaan van de motoriek van de linkerhand en rechterhand middels oefeningen. Het adviseren bij de aanschaf van een gitaar en indien een instrument al aanwezig is het beoordelen van de geschiktheid ervan.
En natuurlijk; wat wil de gitarist leren?

Bij overeenkomst wordt een lestijd afgesproken en ontvangt men een lesovereenkomst waarop zaken vermeld staan als lesgeld, lestijd en lesbepalingen. 

                                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                          

 

 

 

 

 
 

De docent   |   Lesvormen   |   Lesgelden   |   Activiteiten   |    Inschrijvingsformulier   |   Algemene bepalingen   |   Media   | Contact   |   Links   |    Koordirigent   |   Home  

Vragen of problemen in verband met deze website kunnen worden gericht aan contact@petervanaerts.nl Copyright 2012 Peter van Aerts, musicus. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: zondag 05 januari 2020.