x
De dirigent Ervaring Koren en Media Contact Links Gitaarstudio Home

 

 

8-9 november 2014

Concert: 'Van Brabantse Bodem'

Muziek en beeldende kunst ontmoeten elkaar: concert, expositie & 6 wereldpremičres 

Het Oisterwijks Kamerkoor, werken van Brabantse componisten, zes wereldpremičres, exposities, de Tilburgse Kunstkring, leerlingen van het Odulphus Lyceum, een strijkkwartet en twee erfgoedlocaties….

Allemaal ingrediënten voor een bijzonder cultureel project.

Het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts zal op 8 en 9 november in het Deprez Gebouw te Tilburg en de Leerfabriek te Oisterwijk acht werken ten gehore brengen van de volgende Brabantse componisten: Andries Clement, Joop Voorn, Berrie Kolmans, Matthieu Dijker, Harry Swinkels, Ad de Jong, Arjan van Baest en Mark van Platen. Zes daarvan beleven hun wereldpremičre en zijn speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Eén van de werken wordt begeleid door een strijkkwartet, dat ook zelf nog twee werken zal uitvoeren.

De muziek wordt visueel ondersteund door een expositie van beeldende kunst. Leden van de Tilburgse Kunstkring (onder begeleiding van docente Ellen Geerts), Eleonora van Eendenburg (videokunst) en leerlingen beeldende kunst van het Odulphus Lyceum hebben zich voor deze expositie laten inspireren door de teksten en de klanken van de composities. Daarnaast zijn leerlingen muziek van het Odulphus Lyceum aan de slag gegaan met de teksten om op basis daarvan zelf een muziekstuk te componeren.

Door de unieke samenwerking tussen koor, componisten, kunstenaars en scholieren, beloven de concerten een heel bijzonder geheel te worden. Van Brabantse Bodem – zeer de moeite waard!

De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 8 november in het Deprez Gebouw, Lange Nieuwstraat 174 Tilburg om 20.15 uur (bezoek expositie vanaf 19.30 uur) en zondag 9 november in de Leerfabriek, Almijstraat 14 Oisterwijk om 15.00 uur (bezoek expositie vanaf 14.15 uur). Ook direct na afloop van de concerten zijn de exposities nog te bewonderen.

Kaarten zijn te koop aan de zaal, via www.oisterwijkskamerkoor.nl en bij Spiero Muziek, nieuw adres: Goirkestraat 178 in Tilburg.

 
 

De dirigent   |   Ervaring   |   Koren en Media   |   Contact   |   Links   |   Gitaarstudio  |    Home  

Vragen of problemen in verband met deze website kunnen worden gericht aan contact@petervanaerts.nl Copyright © 2012 Peter van Aerts, musicus. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: zondag 05 januari 2020.